Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki w sosie musztardowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Umytą polędwiczkę pokrój w dość cienkie plastry. Delikatnie rozklep je dłonią, podsmaż na oleju, po czym oprósz solą i pieprzem.
Zalej mięso bulionem i duś na wolnym ogniu około 15 minut. Dodaj musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i curry. Duś kolejny kwadrans.
Skrobię rozprowadź z odrobiną wody i energicznie mieszając, wlej do garnka. Zagotuj. Gotowe polędwiczki w sosie serwuj np. z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Kurier TV