Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w ziołach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 739
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 739
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Natkę, sól, zioła prowansalskie i pieprz (najlepiej świeżo mielony) wymieszaj. Obtocz polędwiczki, wcierając jak najwięcej mieszanki, wstaw na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem ze smażenia, podlej odrobiną wody (jeśli zostanie trochę przypraw, wsyp je do polędwiczek).
Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Sos z pieczenia możesz zagęścić śmietaną, posypać natką, przyprawić i polać mięso.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie