Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki wieprzowe na słodko w truskawkach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
??Polędwiczki umyj, pokrój na kotlety i lekko rozklep.
?? Oprósz je solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie obtocz mięso w mące i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Do małego rondelka z grubym dnem wsyp cukier. Skrop go wodą i rozpuść na małym ogniu (nie mieszaj).
Z umytych truskawek oderwij ogonki. Potnij je na kawałki lub rozgnieć widelcem, po czym dorzuć je do skarmelizowanego cukru. Po chwili podgrzewania dolej czerwone wino i łyżkę sosu balsamicznego.
Mieszaj do czasu, aż zrobi się gęsty sos.
Na koniec zanurz w nim usmażone polędwiczki.
Gotowe danie podawaj np. z młodymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax