Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym w towarzystwie puree z ziemniaków i brokułów gotowanych na parze
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12791
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12791
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Polędwiczkę pokroić na 1.5 cm kotlety i lekko rozbić ręką. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano na maśle. Doprawić solą, pieprzem. Wlać szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, chwilę podgotować. Wlać śmietanę, jeszcze chwilę gotować, zdjąć z ognia i przestudzić. Zmiksować blenderem. Polędwiczki podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do sosu i razem podgotować.