Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste a za razem bardzo smaczne polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, podane z z kluskami oraz kapustą smakują wybornie.
patelnia, nóż,
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 119
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 122
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 98
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22682
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 119
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 122
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 98
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22682
Składniki
Polędwiczkę oczyszczamy, myjemy, a następnie kroimy w plastry. Plastry delikatnie rozbijamy dłońmi. Oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy masło , dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Wkładamy plastry polędwiczki , obsmażamy z każdej strony. Całość podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę , rozprowadzamy ją i podgrzewamy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy do smaku według własnego uznania.
Przygotowanie polędwiczek.
Podsmażanie .
Gotowe polędwiczki w sosie .
Danie gotowe do podania.