Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z papryką"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Składniki
Polędwiczki opłucz, dokładnie wytrzyj. Mięso potnij w plasterki. Posyp solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Przykryj, włóż do lodówki na godzinę.
Pomidory przełóż do garnka. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsyp goździki, słodką i ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj, aż wyparuje prawie cały płyn. Wtedy sos zmiksuj, ew. przetrzyj przez sitko. Keczup przypraw octem i cukrem.
Jajka roztrzep widelcem. Zamarynowane plasterki polędwiczek zanurz w jajkach. Potem panieruj w tartej bułce. Usmaż na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Serwuj z keczupem. Danie udekoruj, np. sałatą.Źródło: Tina