Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W prostocie siła ;) Polędwiczka wieprzowa nie potrzebuje żadnego sosu. Smażona z odrobiną tylko przypraw jest nad wyraz smacznym daniem.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 260
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 260
Składniki
polędwiczkę czyścimy z błony i kroimy na 1-1,5 cm plastry. Lekko rozbijamy uderzając na płasko szerokim nożem. Solimy.
na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczki około 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ocet, dodajemy szałwię i smażymy jeszcze chwilę do odparowania octu. Wkładamy łyżkę masła. Gdy masło się roztopi - polędwiczki gotowe. Nie można ich przesmażyć, żeby nie stały się twarde, ale nie mogą być surowe w środku, toż to wieprzowina :) smacznego