Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z cytrusami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Składniki
Pomarańcze wyszoruj i wysusz. Dwie ostrym nożem obierz tak, jak jabłko. Miąższ podziel na cząstki i usuń białe błony.
Z pozostałych dwóch pomarańczy wyciśnij sok.
Mięso pokrój w plastry. Lekko je rozbij i posyp solą, pieprzem oraz kolendrą.
W rondlu rozgrzej olej, wrzuć mięso i podsmaż z obu stron. Przełóż do naczynia do zapiekania i włóż do piekarnika (150 st. C) na 10 minut.
Do garnka wlej bulion, zagotuj i wlej sok z pomarańczy. Ponownie zagotuj i odstaw.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj w 50 ml wody i wlej do bulionu z sokiem. Energicznie wymieszaj (aby nie było grudek).
Rondel postaw na małym ogniu, wsyp pieprz, suszoną kolendrę i dodaj cząstki pomarańczy. Wrzuć skórkę z pomarańczy i podgrzej.
Na talerze wyłóż polędwiczki i zalej sosem pomarańczowym. Ozdób świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 minut 385 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień