Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis, który warto wypróbować. To innowacyjny sposób na pyszne polędwiczki wieprzowe z pieczarkami.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 84
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 84
Składniki
1. Mięso kroję w paski, doprawiam pieprzem oraz solą i smażę na rozgrzanej oliwie. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam jedną szklanką wody, dodaję kostkę rosołową, gotuję około 30 minut.
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, smażę na rozgrzanym maśle. Do czosnku dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Grzyby łączę razem z mięsem. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję.
4. Danie gotowe, podaję z kopytkami. 5. Smacznego.