Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z pieczonymi jabłkami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie wykrój gniazda nasienne i pokrój jabłka w centymetrowe plastry. Skrop je obficie sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, odłóż.
Na patelni skarmelizuj cukier trzcinowy, dodaj masło i wlej brandy. Włóż pokrojone jabłka, obtocz je dobrze w karmelu i podgotuj. Następnie wyjmij, przełóż na talerzyk i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelnię wlej przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość wymieszaj i podgotuj.
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Następnie posól, dopraw pieprzem i rozłóż listki kolendry. Obsmaż z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Gotowe kawałki rozłóż na talerze, dodaj plastry jabłek i zalej gorącym sosem karmelowym. Udekoruj kolendrą i podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo