Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z pieprzem"
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1242
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1242
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Składniki
Natrzyj mięso pieprzem, solą i zrumień na patelni na 2 łyżkach masła. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C ok. 8 minut.
Ugotuj warzywa (ok. 10 minut). Dodaj do nich łyżkę masła i dokładnie wymieszaj. Posyp szczypiorem.
Podsmaż na oliwie posiekaną szalotkę. Dodaj przyprawy i smaż 2 minuty. Wlej bulion i śmietanę. Zredukuj o połowę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Zmiksuj sos. Podawaj mięso z warzywami i pianką z curry.Źródło: Olivia