Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki ze śliwkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i potnij w talarki. Posyp je przyprawą, polej olejem i upiecz w piekarniku.
W tym czasie przygotuj mięso. Polędwiczkę umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Rozgnieć je dłonią i lekko oprósz solą. Usmaż szybko na rozgrzanym oleju, po czym dorzuć przekrojone na pół śliwki. Smaż kilka minut na małym ogniu.
Dołóż powidła, dolej odrobinę wody i wymieszaj. Duś potrawę do czasu, aż śliwki zrobią się miękkie.
Danie podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV