Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polenta zapiekana ze szpinakiem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2952
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2952
Składniki
W garnku zagotuj 3 szkl. wody i mleko. Posól do smaku. Wsyp kaszkę. Zagotuj energicznie mieszając. Zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Uważaj, aby polenta nie przywarła do dna garnka. Gorącą kaszkę rozsmaruj na półmisku. Wystudź. Wstaw na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, mozzarellę pokrój w plasterki.
Zastygniętą polentę pokrój na kwadraty. Ułóż w formie wyłożonej pergaminem. Na każdej kostce kaszki połóż szpinak i plasterek mozzarelli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Zapiekaj 15–20 minut. Danie udekoruj kawałkami dymki, połówkami pomidorków oraz oliwkami.Źródło: Naj