Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polewka z maślanki"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Zagotuj w garnku wodę.Zmiksuj maślankę, śmietanę oraz mąkę. Mieszankę wlej na gotującą wodę, wymieszaj i zagotuj zupę.
Przypraw ją czosnkiem, oraz solą. Boczek lub cebulę drobniutko pokrój i zrumień na oleju. Jajka ugotuj na twardo, obierz.
Rozłóż jajka do talerzy, polej gorącą zupą. Każdą porcję polej łyżką omasty. Podaj z ziemniakami. Można ją ugotować także ze zsiadłego mleka.
Porcje 7. 35 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 228 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks