Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półksiężyce z mielonym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Mleko podgrzej z 1/2 łyżeczki soli. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj masło. Wlej posolone mleko. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dodaj rodzynki, kawałki papryki i mięso mielone. Mieszając smaż, aż mięso się zrumieni. Masę przypraw solą, papryką, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 krążków. Nałóż na nie farsz. Złóż na pół. Mocno zlep brzegi. Paszteciki posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz ok. 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina