Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polski chłodnik z burakami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 680
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 680
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Buraki umyj, obierz, pokrój w dużą kostkę i ugotuj w 1,5 szklanki bulionu, aż zmiękną. Następnie wyjmij je, a bulion odstaw.
Ogórek i buraki zetrzyj na tarce. Szczypiorek i koperek posiekaj. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Do bulionu włóż kolejno: buraki, ogórki, szczypiorek i koperek. Dodaj maślankę i śmietanę. Wymieszaj.Źródło: Takie jest życie