Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki w paście z rukoli"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Czosnek obierz, pokrój. Rukolę oczyść. Miksuj, dodając oliwę, żółty ser, czosnek, przypraw do smaku solą i kolorowym pieprzem. Dodawaj ziarna słonecznika, miksując – masa powinna mieć gęstą konsystencję. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Dobrze oblep masą rukolową. Obtocz w posypkach: nerkowcach, pistacjach, migdałach, orzechach laskowych i włoskich, słoneczniku lub startym serze.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.
Odkryjmy szparagi – zielone wystarczy tylko ugotować. Potem można je pysznie zapiec z kotletami drobiowymi
Połową pasty oblep pomidorki, a resztą kuleczki mozzarelli. Trzymaj je w lodówce, bo masa może się rozwarstwiać.Źródło: Chwila dla Ciebie