Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z kluseczkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Z korpusu, warzyw i przypraw ugotować rosół. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, ponownie zagotować i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki pszennej. Zagotować.
W czasie gdy zupa się gotuje, przygotować kluseczki. Twaróg dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, bazylią i doprawić.
Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Kluski położyć na zupę. Ozdobić.
Smak zupy warto nieco podkręcić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z chlebem tostowym.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium