Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie w Australii. Efekt osiedlania się w Australii wielu Greków, Hiszpanów , Włochów, a więc kuchnia podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia.
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut. Podałem gorącą , od razu po zapieczeniu.