Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowe pulpety"
Składniki
40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.
Mięso mieszam z posiekanym czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, przyprawą. Formuję pulpety. Gotuję ok. 10 min w wodzie z zielem i listkiem laurowym.
Cebulę pokrojoną w piórka duszę na oleju. Dodaję pokrojoną paprykę. Smażę.
Dolewam wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucam pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodaję pomidory, zagęszczam mąką, doprawiam. Wrzucam pulpety, gotuję jeszcze 10 min.
Przyrządzą je bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Teresa Murowana z KlonowaŹródło: Kobieta i życie