Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowy kapuśniak"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę. Zalej wodą, dodaj listki laurowe i ziele angielskie, ugotuj. Dodaj odciśniętą kiszoną kapustę, wymieszaj.
Cebule obierz, pokrój w kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do zupy wraz z pomidorami, wymieszaj. Duś około 20 minut.
Chochlę zupy odlej, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Wlej do zupy, zamieszaj. Gotuj kilka minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie