Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory nadziane mięsem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Składniki
ok. 45 minut
Ryż w woreczku ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać mięso mielone i ryż, porządnie rozmieszać. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dołożyć bułkę, żeby masa była ścisła.
Pomidory umyć, osuszyć, szypułki zostawić. Skroić wierzchy na wysokości 1/8, zachować. Środki delikatnie wydrążyć łyżeczką, starając się zrobić jak najbardziej pojemne naczynko na nadzienie. Odłożyć do odcieknięcia, po czym nałożyć kopiasto farsz.
Ser zetrzeć na tarce, posypać nim wierzch mięsa. Pomidory wstawić do formy żaroodpornej, podlać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Gdy ser zacznie się mocno przypiekać, nakryć wierzchami pomidora i piec dalej – ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium