Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w przygotowaniu, niezbyt kaloryczne bo pieczone w torebce do pieczenia więc bez tłuszczu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Myjemy udka, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy lekko skórę.
Przygotowujemy marynatę: podane składniki ( ocet, sól czosnkową, przyprawę do kurczaka, sos worcester, miód mieszamy, odstawiamy na 10-15 min by składniki się "przegryzły", a następnie smarujemy mięsko. Idealnie byłoby gdyby tak przygotowane udka, odstawić do lodówki na godz ale można je także piec od razu.
Wkładamy do torebki do pieczenia ew. rękawa. Jeśli zostaje nam coś marynaty to ja osobiście wlewam to do mięska, powstaje fantastyczny sosik:-). Pieczemy w piekarniku na najniższym poziomie ok godz w temp 180 st.
Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami, co kto lubi i preferuje:)