Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne na obiadokolację - niestety kaloryczne ale pyszne
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie tak aby był lekko twardawy.
W tym czasie kroimy pierś w niewielkie paseczki i smażymy. Jak wygotuje się woda lekko solimy i dodajemy pieczarki starte na tarce o średnich oczkach. Gdy woda z pieczarek się wygotuje dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i dodajemy 1 zmiażdżony ząbek czosnku, pół łyżeczki papryki słodkiej i 1/4 ostrej i odrobinę pieprzu. smażymy aż cebulka będzie szklista.
W oddzielnym garnuszku gotujemy 1/4 szklanki wody w serkiem topionym. Najlepiej mieszać trzepaczką (szybciej sos będzie miał płynną konsystencję). Wlewamy go na patelnię z mięsem. Dusimy 2-3 minuty.
Odcedzony makaron wrzucamy do podsmażonego mięska z warzywami i mieszamy. Dusimy 2-3 minutki. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 łyżki startego sera żółtego. Mieszamy.
Porcje rozkładamy na talerze, posypujemy pozostałym serem żółtym i pokrojonym szczypiorkiem.
Danie jest pyszne, sycące - można użyć różnych przypraw. Czasem zamiast pieczarek używam grzybów leśnych.