Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie świątecznym niektórzy z nas wędzą dobre mięsko : szynki, polędwicę , kiełbaskę. Propozycja po świąteczna. Biała kapusta i domowe smaczne wędzonki.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1397
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1397
Składniki
1. Szatkujemy kapustę. Dodajemy do garnka z niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, przyprawę do bigosu i puszkę pomidorów pelati oraz ztarkowaną marchewkę. Łyżkę bulionu drobiowego. Cebulkę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju i dodajemy do garnka .Gotujemy kapustę na małym ogniu. 2. Wędzonki kroimy w kostkę. Dodajemy do przyprawionej kapusty. Doprawiamy do smaku papryką w proszku wędzoną lub słodką i pieprzem. 3. Wszystko dusimy na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu. podajemy z chlebem, grzanką lub ziemniakami. I tyle. Smacznego.