Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka gajowego w pszennej bułce"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż grzyby, smaż razem około 7 minut. Oprósz mąką i curry, krótko zasmaż, mieszając.
Do grzybów dolej bulion, zagotuj, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 15 minut. Sos grzybowy (z torebki) wymieszaj z kilkoma łyżkami wody, wlej do grzybów.
Mieszając, zagotuj. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Gotuj jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj w wydrążonych bułkach, ew. bochenkach chleba.Źródło: Tina