Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka meksykańska"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12150
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12150
Składniki
Cebulę, czosnek i chili posiekaj. Filety z kurczaka pokrój w paseczki. Z papryk usuń środek i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, chili i czosnek.
Dodaj mięso i smaż do zrumienienia mięsa. Dodaj paprykę, dopraw solą, pieprzem, oregano i zalej bulionem. Kukurydzę osącz z zalewy. Pomidory z puszki rozgnieć i razem z kukurydzą dodaj do garnka i gotuj 10 minut.
Pomidorki koktajlowe potnij na połówki. Razem z posiekanym tymiankiem dodaj do potrawki około 5 minut przed końcem gotowania. Przed podaniem potrawkę ponownie dopraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień