Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Składniki
mięso mielimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju,przekładamy do rondelka i dodajemy przyprawy
warzywa obieramy i płuczemy
pokrojone pieczarki smażymy na maśle, dodajemy do mięsa
pora kroimy w paseczki, cebulę,marchewkę, czosnek i selera w kostkę
smażymy i dokładamy do rondelka
do całości podlewamy nieco wody, dodajemy dwie solidne łyżki pasty z suszonych pomidorów. Dusimy do miękkości warzyw, ja zawsze sprawdzam marchewkę, jakieś 20 minut.
Pod koniec zaprawiamy śmietaną. Podałam z makaronem, było przepyszne:)
Smacznego:)