Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka orientalna"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Filety z kurczaka pokrój na kawałki, oczyszczone pory – w plasterki. Z papryczek chili usuń pestki, a miąższ posiekaj.
Mięso podsmaż na oleju razem z chili. Oprósz solą i słodką papryką. Podlej szklanką wody, włóż pory. Duś, aż mięso będzie miękkie. Wlej śmietankę i gotuj na małym ogniu 5 minut.
W rondelku wymieszaj mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody. Dodaj pokrojone morele z odrobiną zalewy, wciśnij sok z cytryny. Zalej mięso i zagotuj.
Danie przypraw i serwuj z chińskim makaronem lub ryżem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 360, stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax