Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka po hiszpańsku z papryką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10059
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10059
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Kiełbasę potnij w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Chili oczyść, potnij na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, zdejmij. Na ten sam tłuszcz wrzuć mięso, kiełbasę, cebule oraz chili. Posyp solą, pieprzem i słodką papryką. Krótko razem zasmaż. Dodaj pomidory z puszki i 2 szklanki gorącej wody. Duś pod przykryciem ok. 2 godz.
Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój w kostkę. Dodaj je do potrawki 30 minut przed końcem duszenia. Wrzuć pieczarki. Ponownie przypraw. Gotową potrawkę posyp siekanym szczypiorkiem. Podawaj polaną śmietaną.Źródło: Naj