Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i ciekawa w smaku potrawka. Spróbuj przyrządzić-to banalne- i doświadcz tego połączenia smaków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki na złoty kolor.
Śliwki umyj, namocz w ciepłej wodzie, następnie je rozgotuj. Rozgotowane śliwki przetrzyj przez druciane sitko.
Otrzymany przecier śliwkowy wymieszaj z plasterkami pieczarek. Oprósz niewielką ilością mąki.
Mieszając powoli dolewaj niewielkie ilości wina. Duś kila minut nie przestając mieszać.
Otrzymaną potrawkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką.
Podaj z ryżem lub kaszą i sałatą w sosie śmietanowym.