Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka szegedyńska z kapustą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 216
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 216
Składniki
Karkówkę pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, zrumień je i wyjmij. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj kapustę, listki laurowe oraz mielony kminek i paprykę. Podlej bulionem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dołóż mięso. Duś ok. 90 minut na małym płomieniu.
Papryki oczyść, strąki pokrój w kostkę. Włóż do potrawki 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj oregano.Źródło: Naj