Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przyrządzamy razem z ryżem, szybkie, smaczne, proste do zrobienia.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy czosnek, papryczkę chili, curry, gałkę muszkatołową oraz pomidory. 5. Następnie wyciskamy sok z limonek, 10 minut gotujemy.
6. Kostkę rozrabiamy w 1 szklance wody i łączymy z fix smażony ryż, po czym wlewamy do sosu i dodajemy groszek.
7. Ryż po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 8. Mięso wykładamy na ryż i polewamy sosem.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego