Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczny obiad.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 675
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 675
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Wykonanie: Fasolkę namoczyć i ugotować na półmiękko, kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki, marchewki, selera, pora obrać, drobno posiekać i połączyć z kapustą i fasolą. Mięso pokroić w kostkę, posolić, oprószyć mąką i zrumienić na tłuszczu. Warzywa wymieszać z przyprawami do smaku i podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do rondla, przykryć zrumienionym mięsem, następnie przykryć drugą połową warzyw. Po czym podlać wrzątkiem i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowe danie posypać świeżym posiekanym koperkiem.