Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, syte danie jednogarnkowe
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
w garnku na oliwie podsmażamy kiełbaskę. Do kiełbasy dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko razem podsmazamy. Nastepnie dodajemy ciecierzycę, startą na grubej tarce marchew, pokrojoną paprykę i pomidora, czosnek. Podlewamy wszystko wodą i dusimy aż warzywa będą miekkie. Pod koniec duszenia doprawiamy wszystko solą, pieprzem, papryką i odrobiną przecieru pomidorowego.