Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z dzika"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć. Pokroić w paseczki, oprószyć solą i tłuczonym czarnym pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim mięso ze wszystkich stron. Wlać wino, dołożyć marmoladę i chwilę razem poddusić. Dodać bulion i śmietanę. Gotować na niewielkim płomieniu, aż sos zgęstnieje.
Maliny (lub jeżyny) przebrać. Dołożyć do mięsa na patelni. Na koniec wlać brandy i, jeśli zajdzie taka potrzeba, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać, podgotować. Potrawkę rozłożyć na talerzach. Udekorować listkami mięty. Podawać np. z makaronem.
Rada: Jeżeli chcemy, aby sos w potrawce był bardziej wyrazisty, wzbogaćmy go posiekaną miętą albo szczyptą chili.
50 min.Źródło: Życie na gorąco