Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z fasoli"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni, dodaj poszatkowaną cebulę dymkę, papryczkę chilli oraz pokrojoną w kostkę słodką paprykę. Umyte mięso pokrój drobno i przełóż do całości.
Dodaj pokrojonego ananasa, odsączoną fasolę z puszki, sól, pieprz oraz przyprawę do dań azjatyckich i zalej bulionem. Duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień