Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, nieskomplikowane danie, którym chciałabym się z Wami podzielić. Jest to potrawka z fasolki szparagowej, którą bardzo lubię, a dodatek kiełbasy wzbogacił smak dania.
garnek, patelnia,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Składniki
Fasolkę pozbawiamy włókien, myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas. Dodajemy pomidory i doprawiamy solą. Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut. Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo po prostu z pieczywem.
Pyszna potrawka gotowa do podania.