Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z indyka w śmietanie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój na niewielkie kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz. Cebulę oraz czosnek posiekaj, resztę warzyw pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć kawałeczki mięsa, cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Dołóż gałązki tymianku i szałwii oraz pozostałe warzywa. Wszystkie zalej winem oraz bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut. Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Potrawkę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp natką.Źródło: Tina