Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z indyka z kiełkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, wrzuć do miski. Pokrój w kostkę. Obsyp przyprawami, zalej 2 łyżkami oleju, wymieszaj. Przykryj, odstaw na kilka godzin do lodówki.
W rondelku rozgrzej pozostały olej. Czosnek rozgnieć w prasce, dodaj do mięsa. Mięso indyka posyp sezamem, wrzucaj partiami do rondla, szybko przysmażaj, cały czas mieszając.
Gdy całe będzie usmażone, polej sosem sojowym, posyp solą i pieprzem, dodaj kilka garści kiełków. Duś pod przykryciem 10 minut. Podawaj z ryżem i sałatą.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień