Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu sycące danie.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Mięso pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać marchewki i mięso. Smażyć około 10 minut. Następnie dodać pomidory.
Koncentrat rozprowadzić w bulionie i zalać składniki w garnku. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i dosolić do smaku.
Potrawę dusić aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ziemniaki i również gotujemy do miękkości. Wsypujemy łyżeczkę słodkiej papryki i jeśli jest potrzeba to dodajemy jeszcze sól i pieprz. Nie musimy wlewać całego bulionu aby potrawa nie była za rzadka.