Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z karkówki"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 43
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
60 min • Porcja 178 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4 porcje
Karkówkę kroję w plastry (ok. 2 cm), lekko rozbijam mięso. marynaty łączę razem, zalewam karkówkę, mieszam dokładnie, by marynata pokryła każdy plaster mięsa.
Odstawiam mięso na ok. 2 godzin do lodówki pod przykryciem, a najlepiej na całą noc.
Przed pieczeniem pieczarki obieram, kroję w plasterki, układam na mięsie, wcześniej ułożonym w blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.
Mięso piekę ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. W połowie pieczenia przekręcam karkówkę na drugą stronę.
Danie podaję z ulubionymi dodatkami.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Kobieta i życie