Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Udka z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw i soli. Miękkie mięso wyjąć ,ostudzić i podzielić na porcje. Marchew i seler pokroić w grubą kostkę ,dodać z powrotem do bulionu. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę ,rozprowadzić bulionie ,zagotować. Dodać osączony (nie do końca) groszek i posiekaną natkę pietruszki ,dalej gotować ok. 5 min. 2 żółtka wymieszać ze śmietaną ,dodać do sosu ,doprowadzić do wrzenia. Doprawić odrobiną białego pieprzu. Podawać z ziemniakami lub sypkim ryżem.