Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj była niedziela ,a jak niedziela to i rosół. Mięso zostało ,więc trzeba było wykorzystać.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Mięso oddzieliłem od kości ,pokroiłem w mniejsze kawałki razem z żołądkami drobiowymi. Rosół zagotowałem z pokrojoną w kostkę marchewką i selerem. Dodałem osączony z zalewy groszek. Zagotowałem ,dodałem mięso ,gotowałem jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszałem z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Dodałem do całości i zagotowałem. Na koniec dodałem posiekany koperek i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podałem z ryżem.