Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
NA patelni rozgrzać olej i obsmażyć na dużym ogniu jednocześnie pieczarki pokrojone na ćwiartki, cebulę pokrojoną w talarki i kurczaka pokrojonego w paski 2cm lub dużą kostkę- doprawić. Dodać pomidory z puszki (bez zalewy) lekko rozdrobnione i dusić razem ok.5 min.dodając tyle przecieru,by uzyskać żądaną konsystencję sosu. Podawać do ryżu, chleba lub makaronu. Jest to wyśmienita i szybka potrawa dla miłośników pomidorowego sosu.Smacznego