Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę stołówkowe, ale ma swoich zwolenników.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 408
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 408
Składniki
Marchewkę pokrój w cienkie półplasterki i razem z ryżem ugotuj w bulionie do miękkości, tak aby większość płynu wchłonął ryż. Dosyp groszek i wymieszaj.
Cebulę pokrój w piórka, mięso w małą kostkę. Usmaż razem na oliwie i dodaj do ryżu z warzywami.
Z masła, mąki, bulionu i zimnego mleka zrób białą zasmażkę. Wymieszaj wszystko w garnku, przypraw do smaku. Podawaj od razu, przybrane natką pietruszki lub koperkiem.