Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka z Tuluzy"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
Fasolę osącz. Warzywa obierz, marchewki pokrój w plastry, seler i ziemniaki – w kostkę. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Boczek potnij w kostkę. Tymianek opłucz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj.
Kurczaka opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem i papryką. Ułóż w brytfance. Dodaj wszystkie przygotowane wcześniej warzywa, listki laurowe, tymianek i boczek. Zalej winem i bulionem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz pod przykryciem 75 minut. Po 40 minutach odkryj, aby mięso ładnie się zrumieniło. Udekoruj pozostałym tymiankiem.Źródło: Naj