Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z kurczakiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Z dyni odetnij wierzchy, wydrąż. Całe dynie piecz 20 min w temp. 175°C. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę. Tak samo potnij filet z kurczaka i obraną cebulę.
Pomidorki podziel na połówki, a dymki posiekaj. Mięso usmaż na oleju. Zdejmij.
Na patelnię wsyp pęczak, zalej bulionem i gotuj 10 minut. Dołóż dynię, pomidory, cebulę i dymki.
Przypraw solą, pieprzem i ziołami, duś 10 min. Wymieszaj z mięsem. Przełóż do upieczonych dyń.
40 min; Cena porcji: ok. 4 zł; Porcja: 520 kcal.Źródło: Naj