Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso z rosołu podzielić na cząstki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną w gruba kostkę cebulę i pieczarki (też grubo skrojone). Następnie dodać ogórek kiszony pokrojony w kostkę i paprykę. (ja zamiast tego dodaję gotową sałatkę ze słoika , którą przygotowuję latem, patrz w moich przepisach"Sałatka z ogórków").Na koniec dodać oliwki. Wszystko razem podlać odrobiną wody i dusić chwilę pod przykryciem.
Musztardę i koncentrat połączyć, dodać 3 łyżeczki mąki i zalać 0,5 l wody. Wszystko dokładnie wymieszać by nie powstały grudki. Zalać przygotowane warzywa z mięsem i mieszac aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie vegettą.
Najlepiej podawać z ryżem ugotowanym ze szczyptą kurkumy, lub z kaszą.