Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczakiem i bukietem chrupiących warzyw"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13942
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13942
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Składniki
Oczyść i pokrój warzywa. Mięso z upieczonego kurczaka pokrój w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej warzywa (tak, by były chrupkie), przed końcem dodaj kawałki mięsa. Podsmaż, dopraw, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Zrób sos: czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na tłuszczu pozostałym z warzyw i kurczaka. Dodaj sardelki, kapary i sok z cytryny. Dopraw, wlej śmietanę, wymieszaj, chwilę gotuj na wolnym ogniu. Potrawkę podaj polaną sosem, np. z ryżem.Źródło: Świat kobiety